fredag den 18. november 2016

Eksponentiel vækst

Dagens matematiktimer omhandlede eksponentiel vækst, hvor vi fik en række nye ord og metoder "puttet" i værktøjskassen, - bl.a. startværdi, fremskrivningsfaktor, vækstrate, halveringskonstant, fordoblingskonstant og meget .... meget andet :-)



Vi fik set på grafen for den voksende og den aftagende eksponentielle funktion og sammenhængen mellem grafen og fremskrivningsfaktoren...



Det kom heller ikke bag på nogen, at man kan bestemme forskriften for en eksponentiel funktion, hvis man kender to punkter på dens graf.



Afslutningsvis fik et kik på, hvordan man foretager regression (finde den bedste linje) for et datasæt indeholdende et antal punkter, der ikke nødvendigvis alle ligger pænt på grafen, - hertil kan man bruge såvel Excel som GeoGebra.

Jeg anbefaler, at man ser denne videoliste:   < LINK >

Her kan du læse mere om eksponentielle funktioner:   < LINK >   (anbefales)

Link til YouTube-video om eksponentiel regression med GeoGebra:   < LINK >
I video siger han (ved 1:51), at man skal vælge tovariabelregressionsanalyse, men i nyere versioner af GeoGebra, skal I bare vælge regressionsanalyse (se billedet herunder), men som han siger, hvis I vælger Vækst som regressionsmodel (se video ved 2:04), så kommer ligningen frem uden e (Eulers tal).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar